Stap je mee naar de overwinning?

Doe dan mee aan de 10.000 stappenclash en win de Gouden Wandelschoen!

 

 

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig! Met 10.000 stappen per dag (of 8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich! Wist je dat 10 minuten andere beweging bv. fietsen, fitness, zwemmen, … gelijk staat aan 1.500 stappen?

Vlaamse stappenclash: Oostkamp doet mee!

Elke stap van jou helpt ook om Oostkamp naar de overwinning te leiden in de ‘Vlaamse 10.000-stappenclash’. Dit is dé stappencompetitie tussen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten en steden. Van 1 t.e.m. 31 mei 2018 nemen onze gemeente het al stappend op tegen de inwoners van meer dan 150 Vlaamse gemeenten en steden van onze categorie, volgens het aantal inwoners.  
Verschillende initiatieven zijn al opgezet.

  • Kringwinkel ’t Rad maakt zijn medewerkers in Ruddervoorde warm om mee te doen. Leen Deriemaecker, werkbegeleider bij ’t Rad: “Ik vind het heel belangrijk om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met beweging. Stappen is gratis en goed voor de gezondheid. Dubbele winst dus.”
  • Zorgsite Ter Luchte en WZC Sint-Jozef motiveren hun bewoners om extra te bewegen, dit vooral al stappend en dansend.
  • In dienstencentrum De Stip worden hometrainers ter beschikking gesteld voor de hele buurt!
  • Ook de stappen van de sporters van het gemeentelijk sportprogramma sport-je-fit tellen mee!

Stappen tellen is eenvoudig, makkelijk en motiverend!

Er zijn verschillende manieren om je stappen te tellen: apps via smartphone, activity trackers of een klassieke stappenteller. In OostCampus aan loket 3 en in dienstencentrum De Stip kan je gratis een stappenteller ontlenen.

 

De bedoeling is dat je je stappen of andere beweging dagelijks bijhoudt en deze online ingeeft.  Registreer je vooraf gratis op www.10000stappen.be en sluit aan bij de groep Oostkamp. Je kan live volgen welke gemeente of stad aan de leiding staat. Hulp nodig bij jouw registratie? Maak een afspraak met Deborah Vandenberghe op tel 050 819 956 of ga langs in De Stip, Sint-Jozefdreef 8.

Val in de prijzen

  • Het Vlaams Instituut Gezond Leven reikt elke week leuke prijzen uit.
  • Ook de gemeente beloont wekelijks een deelnemer met een BeleefOostkamp-cadeaubon.
  • Op maandag 11 juni om 19 uur nodigt de gemeente alle deelnemers uit voor een gezonde receptie in OostCampus. De titel ‘de gouden wandelschoen’ wordt dan uitgereikt aan de deelnemer met de meeste stappen.

Meer info: www.10000stappen.be

Wij zijn vertrokken! Doe je ook mee?