Welkom in Oostkamp!

De deelgemeenten Hertsberge, Oostkamp, Ruddervoorde en Waardamme vormen samen de gemeente Oostkamp. Buurgemeenten zijn Brugge, Beernem, Lichtervelde, Wingene, Zedelgem en Torhout. Oostkamp heeft sterke troeven: landelijk gelegen en dicht bij Brugge en de kust.

Oostkamp telt ruim 23.250 inwoners en typeert zich als een gezellige gemeente met een mooi winkelaanbod waar kwaliteit centraal staat.

 

Wist je dat?

De gemeente Oostkamp de meest bosrijke gemeente van West-Vlaanderen is? In het Nieuwenhovebos (36ha), domein Zorgvliet (22ha) en het domeinbos Kampveld (maar liefst 238 ha) is het aangenaam vertoeven. Verschillende vijvers, graslanden, heide en speelbos zorgen voor heel wat afwisseling voor jong en minder-jong! Zoek deze mooie plekjes op via de vele fiets- en wandelroutes en laat je verwennen in één van de leuke horecagelegenheden!

 

Ligging

Tussen de bossen en natuurgebieden liggen er naast de deelgemeentes nog enkele kleinere kernen en gehuchten in de gemeente. De gemeente Oostkamp is gesplitst in zeven delen, nl: Oostkamp-Centrum, Oostkamp-Station, Lieverstede, De Rampe, Kampveld, Siemenslaan en Westkant.

In de gemeente zijn een twintigtal kastelen en herenhuizen te vinden. Deze werden opgetrokken als zomerverblijven van de Brugse adel. De meeste kastelen zijn privébezit en kunnen dus jammer genoeg niet bezocht worden, maar vele zijn wel zichtbaar vanaf de openbare weg of tijdens een mooie wandeling in het Beukenpark.

 

Het Beukenpark

Het Beukenpark was het buitengoed van de familie Van Zuylen de Nyvelt, tot wanneer de gemeente het domein aankocht in 1979. Momenteel vind je er naast een groot aantal oude beuken, ook iepen, linden en acacia's terug. Wandel door het park, neem een kijkje bij het het kasteel 'Les Aubépines' en geniet van de prachtige natuur.

Ontdek en beleef Oostkamp

In Oostkamp vind je een uitgebreid sport- en cultuuraanbod. Ontdek dit aanbod op de gemeentelijke website van Oostkamp.

In Oostkamp zijn er heel wat leuke horecazaken te vinden, waar je kan genieten van lekkere Vlaamse kost en streekproducten. Genieten en je laten verwennen, dat is waaraan je je kan verwachten bij een bezoek aan Oostkamp. Bekijk hieronder wat de gemeente allemaal te bieden heeft.

 

Streekproducten

Oostkamp heeft een ruim aanbod aan streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals zuivelproducten, aardappelen, aardbeien, asperges, grondwitloof, seizoensgroenten en fruit ... vindt men ook tal van unieke verwerkte producten. Denk maar aan de bieren van de lokale brouwerijen: brouwerij De Leite in Ruddervoorde, brouwerij Lambrecht-Vandamme uit Moerbrugge en brouwerij Stokhove in Waardamme.

De Moerbrugse wijnbouwer Marino Moenaert bottelt wijnen van zijn eigen wijngaard op Oostkampse bodem. In Hertsberge kun je terecht bij een lokale imker voor lekkere honing uit eigen streek!

Winkelen in Oostkamp

Sinds kort kan je bij heel wat lokale handelszaken terecht met de Beleefoostkamp.pas en de Beleefoostkamp.cadeaubon. Met de Oostkampse Joyn-kaart maak je wekelijks 3 maal kans op een Oostkampse cadeaubon t.w.v. 50 euro en kan je genieten van tal van extra korting bij de deelnemende handels- & horecazaken.

Met de Beleefoostkamp.cadeaubon kan je bij heel wat handelszaken in Oostkamp betalen. Hou je van lokaal winkelen en steun je graag de lokale handels- en horecazaken? Dan is de Beleefoostkamp.cadeaubon iets voor jou! Het ideale cadeau om te geven en te krijgen.

Ontdek ze hieronder!